Red Lions geeft tribune naam oprichters

Zaterdag 4 mei 2019 werd onder grote belangstelling de tribune van de Rijswijkse honk- en softbalvereniging Red Lions officieel vernoemd tot de De Rijk-tribune. Fred en Lydia de Rijk, twee van de drie oprichters van de vereniging, hebben veel betekend voor de Rijswijkse club. Red Lions geeft tribune naam oprichters.

Na een korte inleiding, verzorgd door de nicht van Fred en Lydia, en tevens speelster van Red Lions, Ingrid Hoet, onthulden de petekinderen van De Rijk samen met hun vader een speciaal naambord in de clubkleuren rood-wit. Hiermee kreeg de tribune langs het hoofdveld haar officiële naam; vanaf nu dus de De Rijk-tribune.
Fred de Rijk overleed in november 2018 plotseling en was naast één van de oprichters, erelid en 22 jaar lang voorzitter van de vereniging.

Samen met zijn vrouw Lydia en haar zus Janny van Lijf, beiden helaas ook al overleden, richtten zij in 1981 Red Lions op. Ook na zijn voorzitterschap was Fred nog regelmatig actief voor Red Lions en hij schonk de club een paar jaar geleden z’n eerste tribune. Dit seizoen is de tribune van Red Lions verder uitgebreid – een vereiste voor het niveau waarop het eerste damesteam dit seizoen uitkomt. De club eert deze oprichters nu door de tribune naar hen te vernoemen.