Nieuwe pitch- en slagkooi voor RHSV Red Lions dankzij 10.000 euro van VriendenLoterij

Honk- en softbalvereniging benoemd tot Club van de Week

Amsterdam, 27 augustus 2019 – Groot feest voor RHSV Red Lions in Rijswijk! De honk- en softbalvereniging werd benoemd tot ‘Club van de Week’ en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 10.000 euro van de VriendenLoterij. RHSV Red Lions gaat het geld gebruiken om een pitch- en slagkooi voor trainingen en wedstrijden aan te schaffen, zodat alle clubleden veilig kunnen sporten.

Ed Hoet, penningmeester van RHSV Red Lions reageert: “Wat geweldig dat wij ‘Club van de Week’ zijn geworden! Dit betekent enorm veel voor ons kleine honk- en softbalclubje. We zitten al twintig jaar op deze locatie en op een gegeven moment is het nodig om bepaalde spullen te vernieuwen. Een pitch- en slagkooi was het volgende project op het lijstje. Dit is belangrijk voor de veiligheid van de spelers. Dankzij de bijdrage van de VriendenLoterij kunnen wij een dubbele kooi aanschaffen. Zo kunnen niet alleen onze leden, maar ook onze tegenstanders hiervan profiteren.”

‘Club van de Week’
‘Club van de Week’ is een nieuwe campagne van de VriendenLoterij voor clubs, verenigingen en stichtingen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Zij kunnen een aanvraag indienen voor een maatschappelijk project voor de club en haar leden. Denk hierbij aan: verduurzamen van het clubhuis, de aanleg van een nieuw sportveld, muziekinstrumenten of het faciliteren van maatschappelijke activiteiten voor de buurt.

De komende acht maanden wordt wekelijks een aangesloten club, vereniging of stichting verrast met de titel ‘Club van de Week’ en met een eenmalige bijdrage van 10.000 euro van de VriendenLoterij om dit project te realiseren. Clubs kunnen zich nog het hele jaar aanmelden met een mooi project via de website van de VriendenLoterij.

Structurele financiële steun
Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Steeds vaker kiezen deelnemers ervoor om hun eigen club, vereniging of stichting te steunen. Clubs, vereniging en stichtingen die nog niet zijn aangesloten bij de VriendenLoterij, kunnen zich aanmelden via de website van de VriendenLoterij.

Fotocredits Bastiaan Musscher

Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, lachende mensen, buiten
Afbeelding kan het volgende bevatten: 6 mensen, lachende mensen, staande mensen en buiten