Honkbal-SoftbalMasterz – spelregelbewijs

Als honk- of softballer/-ster is een gedegen kennis van de spelregels niet alleen een ‘must’ om het spelletje goed te kunnen spelen, maar je beleeft ook veel meer plezier aan het spel. Daarnaast maakt het het kijken naar andere wedstrijden leuker, je wordt veel meer ‘meegezogen’ in de wedstrijd.

Je spelregelbewijs halen
Om de kennis en het spelplezier, bij met name jeugdleden, te vergroten, kun je nu via de website www.honkbal-softbalmasterz.nl je spelregelbewijs halen. Op een leuke manier kun je dan werken aan de spelregelkennis die je nodig hebt om de basis van onze sporten te begrijpen.

Eerst oefenen
Op de Masterz-website vind je veel uitleg over ons spel en kun je je dus goed voorbereiden op het online examen over de spelregels. Je kunt ook de online versie van het spelregelboekje doornemen. Klik hier om het spelregelboekje te downloaden.

Activatiecode
Om het online examen te maken en daarmee je spelregelbewijs te halen, heb je een activatiecode nodig. Deze kun je per e-mail opvragen bij de secretaris.

Heb je de smaak te pakken?
Nadat je je spelregelbewijs hebt gehaald, kun je eventueel, als je dat leuk vindt, de Umpire 2 opleiding volgen om jezelf op te leiden tot scheidsrechter voor wedstrijden in de wedstrijdsport. Jouw MasterZ-spelregelbewijs is de basis hiervoor en vervangt de oude level 1-opleiding tot scheidsrechter. Heb je de smaak te pakken en wil je de Umpire 2 opleiding gaan volgen of heb je hier vragen over? Neem dan even contact op met de Technische Commissie via tc@redlions.nl.