Red Lions dames promoveren naar Silver League

Het was een bijzonder gedenkwaardig weekend voor Red Lions. Onze dames zijn namelijk afgelopen zondag, na winst in de eerste wedstrijd van de dubbel tegen BAGophers in Maassluis, gepromoveerd naar de Silver League. Hiermee laten ze de wedstrijdsport achter zich en komen volgend jaar uit in de op één na hoogste topsportklasse van het Nederlandse damessoftbal.

De dames waren bij aanvang misschien iets meer gespannen dan ze wilden toegeven. Ze wisten zich echter gesteund door een groot, vooral Red Lions-publiek dat massaal op de been was om de meiden naar de overwinning te schreeuwen. De wedstijd begon wat aarzelend en de Rijswijksen keken zelfs even tegen een 1-0 achterstand aan. Toen de dames echter meer in hun spel kwamen en vat kregen op de ballen van de pitcher van BAGophers druppelden de punten langzaam binnen. Na 7 innings was de eindstand 2-6 voor de dames van Red Lions en werd er een klein feestje gevierd. De directeur van de KNBSB kwam de dames persoonlijk een medaille omhangen en de bijbehorende beker overhandigen. Na vuurwerk, taart, kampioenssjerpen en bloemen moest er nog een tweede wedstrijd worden gespeeld. Ook die werd gewonnen door Red Lions: 6-11. Speelsters, coaches, trainers en scoorder…VAN HARTE GEFELICTEERD!!!!

Reacties zijn gesloten.